| home | herplaatst | de regels | reacties | allergie | contact | sponsors | links |
 
 

 

Heilige Birmaan Charly

 

Hallo Anja,

Mijn verhaal over de herplaatsing van de Heilige Birmaan, Charly. Ik ben bij toeval terecht gekomen op de site van Anja, www.herplaatsing.nl. Hetgeen wat Anja doet, sprak mij direct aan. Wij hebben in het verleden helaas ook afscheid moeten nemen van onze lieve Golden Retreiver, omdat die niet mee mocht in het appartement waar wij tijdelijk gingen wonen. We hebben toen veel moeite moeten doen om voor hem een nieuw en lief baasje te vinden, maar gelukkig was dat op tijd gelukt en heeft hij het daar heel goed gehad.
Ik heb direct actie ondernomen en de telefoon gepakt om Anja te bellen. Ze heeft mij alle informatie gegeven die ik nodig had; ik wist al via mijn dochter dat een Heilige Birmaan prima bij ons zou passen. Daarna heb ik meteen de eigenaren van Charly gebeld. De reden dat ze niet bij deze mensen kon blijven was, dat ze met de andere 2 poezen ging vechten zodra ze bij elkaar gezet werden. Daarom zat Charly bij hen in de gang, op de badkamer en in een slaapkamertje.
Ik had afgesproken dat ik op woensdagavond even naar haar zou komen kijken, ook om te zien of er een klik was met ons samen. Zodra ik Charly zag, klikte het meteen. Het is een hele mooie poes en ik kon ze ook direct aaien een knuffelen. Ze ging er helemaal voor liggen. Ik wist dat dit de poes was die ik zocht: lief en aanhankelijk en een lekker rustig karakter.
Ik heb haar diezelfde avond nog meegenomen naar mijn huis. Ik had zelf nog niets in huis, dit is de eerste poes die bij ons komt. De eigenaren van Charly waren echt schatten van mensen en zij hebben mij van alles nog meegegeven voor Charly, zodat ze gelijk met mij mee kon. Echt heel lief van ze.

Ze is nu anderhalve dag bij ons en ze is echt superlief. Ze is heel gemakkelijk, maar ze moet natuurlijk nog wel een beetje wennen. De eerste kennismaking met onze rottweiler (een echte knuffelbeer) achter het glas, was ook goed. Ze stonden samen voor het raam te kwispelen. Ze zullen nooit echt bij elkaar komen, want onze hond is een buitenhond die nooit binnen komt. Gisteren avond heeft ze bij mij op de bank gelegen, daarna nog bij mij op schoot.

Ik ben heel blij met de bemiddeling van Anja. Ik hoef haar maar te bellen en ze staat me uitgebreid te woord. Als ik vragen heb, kan ik het oude baasje bellen, maar ik mag altijd ook Anja bellen. Je merkt dat ze heel goed weet waar ze mee bezig is en de poes vindt waar jij naar op zoek bent. Je maakt zelf al wel een selectie a.d.h.v. de foto's die je ziet, maar het moet qua karakter toch ook matchen natuurlijk.
Anja, ik zou zeggen: keep doing the good job! Dank je wel voor de bemiddeling en veel succes voor in de toekomst. Voor de vorige eigenaren van Charly: we gaan heel goed voor haar zorgen, haar lekker verwennen en knuffelen, maar dat doet ze zelf ook al bij ons. We gaan samen genieten van elkaar.

Met vriendelijke groeten, Annette Beks.