| home | herplaatst | de regels | reacties | allergie | contact | sponsors | links |
 
 

 

Brits Korthaar Rebbel en Russell

 

Hoi Anja,
Hieronder mijn stukje voor de site. Ik wil je heel hartelijk danken voor je hulp. We hebben een geweldige kat aan Russell en we lachen veel om ze. Als mensen vragen hebben over de katten laat ook altijd weten eerst op jullie site te kijken.

Iedereen weet het ik ben een echte hondenliefhebber en een kat……………………DAT NOOIT. Maar goed als dan de honden beide 12 jaar zijn en vlot achter elkaar overlijden is het erg stil in huis. Mijn man en onze zoon wilde beide graag een kat. Nu had ik ooit bij kennissen een Brit gezien en vond dat wel mooie maar vooral, wat voor mij doorslaggevend was, rustige katten. Niet zo onvoorspelbaar, want dat is wat ik eng vind aan katten. Via Google me verdiept in het ras en toen de stoute schoenen maar aangetrokken.

We waren het eens we zouden een kat nemen, maar dan wel één op leeftijd zodat die toch wel echt rustig zou zijn. REBBEL kwam, miauwde en……..overwon. Groot, grijs, zacht, lief en zo heerlijk rustig. Spinnen dat het en lust was en tegen je praten. Ik was op slag verliefd op een kat. Wie had dat nou ooit durven dromen? Ik in ieder geval niet. Na ongeveer vier weken vonden we dat het wel leuk zou zijn een vriendje voor Rebbel erbij te nemen. Nu echter durfde ik ook wel een jongere kat in huis te nemen.

Op de site van Felikat stond RUSSELL, een beauty, crème/wit. Na contact met Anja te hebben gehad was het duidelijk we gingen ervoor. Na contact met Marcha zijn we op bezoek gegaan bij haar en hebben we kennis gemaakt met Russell. Hij was nog leuker dan op de foto. Marcha was ernstig allergisch voor het Britse ras. Zij had al van alles ondernomen maar de allergie werd steeds erger. Het was een groot verdriet dat Russell weg moest voor haar gezondheid. Marcha heeft ons een bijzonder goed beeld van Russell gegeven hoe hij van karakter was. We houden nog contact om de laatste nieuwtjes te delen.

Russell ging mee naar huis en heeft zoetjes aan kennis gemaakt met Rebbel. We wisten niet wat we konden verwachten, dus spannend was het wel. Rebbel liep als in een vertraagde opname door de kamer en maakte zich nog groter dan hij al is. Russell had wel ontzag voor die grote kat, die hij ook nog eens recht in de ogen kon kijken. Hij was alleen twee kleine katjes gewend, waar hij gewoon boven op sprong en ze bijna pletten, gewoon om te spelen. Dat hij dit nu niet hoefde te doen was hem volgens ons al wel duidelijk.
Russell heeft eerst twee dagen een eigen kamer gehad en lieten we de katten korte poosjes bij elkaar. De tweede dag gingen ze via een kier onder de deur met de pootjes naar elkaar graaien. De derde dag ze bij elkaar gelaten, Russell was nieuwsgierig maar Rebbel moest hem wel duidelijk maken dat hij hier de baas is en gedroeg zich als een voornaam heerschap. Statig en het hoofd omhoog en vooral de ander enigszins “arrogant” bekijken. Russell echter is zo ontwapenend dat Rebbel toch al gauw wel heel nieuwsgierig was naar dit grappige jonge ding. Dat jonge ding maakte trouwens ook nog gebruik van zijn kattenbak. De krabpaal van Russell in de huiskamer gezet en die vond Rebbel ook wel leuk. De speeltjes werden geïntroduceerd en na eerst eens gekeken te hebben wat de nieuwkomer ermee deed, waagde ook Rebbel een poging. Zoetjes aan gingen ze samen spelen.

Nu twee weken later, spelen ze samen, slapen samen en eten uit een bak. We genieten volop van ze, het is zo leuk om te zien hoe ze elkaar steeds weer verrassen. Ook Rebbel is op zijn oude dag weer ondeugend, bij tijd en wijle doet hij nog wel zijn “slow motion” act maar het zijn beste vrienden geworden. Rebbel moet nu wel gaan uitkijken want voor hij het weet neemt Russell binnenkort een sprong om te proberen of hij hem niet kan………..pletten.
En ik, ik zou ze niet meer willen missen.

 

 

 

 

 

 

Margareth, Goof & Björn