| home | herplaatst | de regels | reacties | allergie | contact | sponsors | links |
 
 

 

Siamezen ZoŽ en Gaya

 

ZoŽ en Gaya.

Begin april mocht ik ze ophalen: ZoŽ en Gaya, 2 prachtige siamezen die woonden in Woudenberg. Twee jaar eerder waren onze siamezen Shira en Boghi kort na elkaar overleden en we vonden het tijd worden voor een nieuw stel van die mooie katten. Geen kittens, want hoe leuk dat ook is: we zijn allemaal de hele dag van huis en dat kun je kittens niet aandoen.
Via Herplaatsing kwamen we dus uit bij ZoŽ (8) en Gaya (6), die jammer genoeg weg moesten vanwege hevige allergie bij de kinderen van het gezin. Ik vond ze direct prŠchtig! Het waren goedverzorgde, mooie katten. En toen mochten ze mee, dat hele stuk in de auto naar Friesland. Thuis aangekomen waren ze, natuurlijk, erg bang. ZoŽ dook achter het fornuis en Gaya vond een plekje achter, onder de bank. Daar hebben ze 2 dagen gezeten, ze kwamen alleen tevoorschijn om te eten en om op de bak te gaan. Mijn kinderen en ik vonden het een feest om weer 2 poezen te hebben. Het enige waar we wat tegenop zagen was de tijd dat ze naar buiten zouden. Dat waren ze in Woudenberg niet gewend.
We hebben ons voor niets zorgen gemaakt. De poezen vinden het prachtig om buiten te zijn. Ze maken (nog steeds) geen aanstalten om naar de weg te gaan, er is afleiding genoeg op ons erf van zo'n 1.600 m2. De vorige eigenaren, Ben en Madelon, hadden me al verteld dat de poezen niet erg aanhalig waren. Dat hebben we gemerkt: Gaya is er absoluut niet van gediend opgetild te worden, ze zet zich dan af met haar pootjes. ZoŽ heeft er minder problemen mee. Maar Gaya weet wel wat ze wťl wil: bij mijn oudste dochter Hannah onder de trui! Dat is de enige persoon in ons gezin waar ze zich volkomen happy bij voelt. Gaya kruipt trouwens overŠl onder: onder een van de kapstok gevallen jas, onder een grand-foulard, als ze de kans krijgt ook onder een dekbed. ZoŽ wil wel bij iedereen op schoot, maar alleen op de momenten die ze zelf uitkiest. De katten geven ons de indruk dat ze het reuze naar de zin hebben bij ons. En wij? Wij zouden niet meer zonder deze twee belhamels kunnen! We zijn er důlgelukkig mee!

We willen Ben en Madelon bedanken voor hun vertrouwen in ons, en: hulde aan Anja omdat ze dit soort prachtkatten een kans geeft op haar site Herplaatsing.

Aukje van Os, Hannah, Tsjeard en Mare de Winter