| home | herplaatst | de regels | reacties | allergie | contact | sponsors | links |
 
 

 

Brits Korthaar Zara

 

En dan een andere poes ............. van buiten- naar binnenpoes

Nadat we een driekwart jaar geleden onze buitenkater van 19 jaar hebben moeten inslapen hebben we besloten dat er wel weer plaats was in ons leven voor een nieuwe poes. Ik heb al veel poezen aan onze drukke weg verloren dus besloten we dat het een binnenpoes moest worden. Ik had van de site van Felikat gehoord en ben toe gelijk gaan kijken. Ik vind bijna alle katten mooi maar mijn vriend is helemaal verliefd geworden op de britse korthaar. We zagen Baloe staan een witte britse korthaar en hadden via Anja contact gezocht met de eigenaar. Er kwam al iemand voor haar kijken en als dat niet klikte zouden wij nog een berichtje krijgen. Ze is met de mevrouw meegaan en hoop natuurlijk dat ze een heel fijn leven daar heeft.

Een paar weken later stond er een driekleur britse korthaar op, koddige, ondeugende uitstraling. Gelijk weer met Anja gebeld. Ze vertelde dat deze poes Zara heete en dat ze binnenplaste en waarschijnlijk wat gestrest was en daarom plaste. Dit is natuurlijk niet niks maar Anja vertelde dat 99 procent van de katten in een nieuwe omgeving niet meer plassen. Wij gingen de uitdaging aan. Eerst op bezoek bij Loes en Wim in Rotterdam waar Zara woonde. Volgens Loes was Zara erg nieuwschierig en ging gelijk bij bezoek op schoot zitten. Maar nee hoor ze was nieuwschierig maar op schoot komen. Ze was eigenlijk een beetje afwijzend, maar mijn vriend en ik waren gewoon verliefd op haar. De afspraak was gemaakt en Zara kwam naar Drenthe.

Zara was aan de Prozac toen ze bij ons is gebracht door Loes en Wim. Dit is ongeveer zeven weken geleden. Ze was een beetje angstig. Na een half uur bij ons in huis had ze de kattenbak al ondekt en ook gebruikt. De volgende dagen kwam ze heel voorzichtig onder kastje in de badkamer vandaan want dat vond ze wel een veilig plekje. De dagen die daarop volgenden ontdekten we dat Zara wel meer dan twintig miauwen had waarvan er minstens 10 waren voor waar zijn jullie, hallo ik ben hier, krijg ik ook aandacht? Ze vond het niet leuk dat ze niet mee in de slaapkamer mocht dus dan ga je miauwen totdat je de volgende ochtend weer iemand ziet. Het bazinnetje van Zara heeft ongeveer twee weken met oordoppen ingeslapen. Tja Zara moest wennen aan ons en wij aan Zara. De afgelopen periode hebben we Zara van de Prozac afgehopen, ze plast niet in huis. Ze heeft nog steeds haar miauwtjes waar ik nog steeds dubbel om lig. Ze miauwt alleen nog 5 minuten maximaal als wij naar bed gaan. En als de haan kraait heeft zij ook zoiets dat kan ik ook. Dit is om vier uur in de ochtend. De haan klinkt beter vinden wijzelf. Ze is een enthousiaste en zachtaaardige poes die als ze geen aandacht krijgt het touwtje zelf wel komt brengen. Ze mag 's avonds graag tussen mijn vriend en mij inliggen op de bank om lekker gekriebeld te worden.

Loes en Wim heel erg bedankt voor Zara. We genieten elke dag van haar.

 

Klik hier voor het verhaal van de vorige eigenaar van Zara