| home | herplaatst | de regels | reacties | allergie | contact | sponsors | links |
 
 

 

Siamees Nefertiti

Beste Anja,

In memoriam Nefertiti (S. van de Boemerang)

Op een leeftijd van bijna 21 jaar is Nefertiti op 7 juli 2008 overleden. Begin juni kreeg ze een kaaktumor. Haar nieren werkten niet meer zo heel sterk en door de medicijnen tegen de pijn begaven die het ook. Ik heb haar laten inslapen voordat ze echt zou moeten gaan lijden. Ze is verder nooit ziek geweest.... Dus die waardigheid heeft ze verdiend. Het is de liefste poes geweest die ik ooit heb meegemaakt, ze was al tien toen ze kwam en ik dacht een oude kat nog een paar gezellige jaren te geven. Dat is dus bijna elf jaar geworden! We hebben een geweldige tijd gehad samen. Ik vind het ook heel erg dat ze er niet meer is en mis haar ontzettend. Maar ze is wel bijna 21 jaar geworden!

Nefertiti, dankjewel!

 

 

Beste Anja,

Hierbij de tekst horend bij de foto's van Nefertiti die als roepnaam eigenlijk Popsy heeft, en mijn verhaaltje: Nefertiti heb ik op 4 maart 1998 via jou als herplaatsingskat bij een familie uit Deventer gehaald. Omdat men een hond had genomen waar de kat na een jaar nog steeds niet tegen kon en op zolder bleef wonen besloot men dat de kat kon gaan. Logisch??? In ieder geval Stephanie van de Boemerang (zo heette ze), geboren 24 juli 1987 bijna 11 jaar oud, moest een nieuw huis krijgen.
Ik was op zoek naar een oudere kat omdat ik vanwege mijn werk minder aandacht kon geven en een oude kat heeft minder aandacht nodig. Overigens, ik was niet echt een kattenmens maar mijn broer had siamezen en die vond ik wel leuk, intelligente katten waar je mee kan communiceren. Heb haar meegenomen met het idee van een paar jaartjes een oude kat een rustige oude dag geven en ik gezelligheid in huis. En dat heb ik geweten!! Inmiddels is ze bijna 20!! We hebben het fantastisch samen, ze heeft inmiddels een innige relatie met mijn vrienden opgebouwd waar ze dan ook graag af en toe gaat logeren, want ja... alleen thuis blijven tijdens een vakantie is niet gezellig want een echte siamees wil het liefst de hele dag bij je liggen.... Het gaat goed met haar, ze is nooit ziek, heeft bijna geen tanden meer maar ziet dat niet als een probleem, slaapt veel en is de allerliefste kat die er bestaat. En elke avond voor het slapen gaan moeten we even de haren borstelen...

Hoop dat we nog een paar mooie jaren samen zullen meemaken. Ik wil haar in ieder geval niet meer kwijt.
Liefs van Ingrid en Nefertiti (want die naam past veel beter bij haar dan Stephanie).
ps voor de gelegenheid wilde ze wel heel even haar kopje oplichten voor de foto....

Groetjes, Ingrid Goudswaard