| home | herplaatst | de regels | reacties | allergie | contact | sponsors | links |
 
 

 

Heilige Birmanen Luca en Mika

 

Onze Fleur een Britse krijtwitte korthaar werd erg ziek en na alles gedaan te hebben wat mogelijk was het afgelopen jaar, hebben wij haar 3 maanden geleden toch in moeten laten slapen, 15 jaar oud, heel erg veel verdriet.

Ik kwam na een paar maanden via een kennis en tevens eigenares van drie Heilige Birmanen op www.herplaatsing.nl terecht en waar er 2 of zelfs 3 beschikbaar waren en in gesprek zijnde met mevrouw Anja bleek dat deze 3 al weg waren, wel kreeg ze een aanmelding van 2 broertjes Birmaan binnen met name Luca en Mica die vanwege een allergie niet bij hun huidige baasje konden blijven. Ik dacht nu ineens 2 Birmanen, daar moet ik toch even over nadenken, dinsdags na de Pinksteren waren mijn vrouw en ik zover dat we erg graag verder wilden met Luca en Mica.

Mevrouw Anja gebeld en onze motivatie aan haar verteld en na wat vragen van haar kant we kregen het nummer van de huidige eigenares mevrouw Femke waar ik dan ook direct contact mee opgenomen heb en voor dezelfde avond een afspraak heb gemaakt. Door een file iets later dan 20 uur was ik bij haar en ik moet zeggen, na een erg leuke ontvangst 'het klikte', ook toen ik de 2 katten zag en zij mij, kreeg ik een heel erg goed gevoel en ook van de andere kant waren de reacties ook positief. Eerst heb ik nog een uitgebreide info gegeven over onze woon situatie (appartement), foto's laten zien en wat niet meer. Ik werk niet meer , ben in de Vut dus heb ik alle tijd voor de twee katten.

En ja hoor,het was zover, Ik mocht hun NIEUWE baas worden en wel die zelfde avond, ik heel erg gelukkig en daar zat ik dan, zonder kattenmandjes en zonder geld, geld vond mevrouw Femke minder belangrijk en de kattenmandjes kreeg ik van haar mee om ze na gebruik ter beschikking te stellen van het asiel, wat ik heb gedaan natuurlijk.

Ook de stambomen en boekjes, een verwarmingsmandje en een grote zak met brokjes kreeg ik mee. Daar ging dan die zelfde avond met het hele spul in de auto zo rond 21 uur naar huis, mijn vrouw was en is zo waanzinnig blij met de twee katten en het gaat dan ook na even wennen heel erg goed met ze, ons huis in nu hun huis!! Ze ravotten, en spelen, zijn brutaal, slapen en eten, liggen op het balkon en gedragen zich voortreffelijk.

De week er op heb ik persoonlijk mevrouw Femke wat lekkers en een grote bos rode rozen gebracht met daarin een aantal witte van Mica en Luca. Uiteraard stuur ik haar regelmatig E-mails en foto's van de twee, vooral toen we ze pas hadden. Zo denk ik, we zijn eigenlijk allemaal blij zijn met deze aktie via www.herplaatsing.nl en de uitstekende en vriendelijke bemiddeling van mevrouw Anja, ook zij heeft ons erg blij gemaakt, nog erg veel dank daarvoor, geweldig.

Veel dank aan ieder en met een groet,

Joop van Esdonk